Shoe Sculpture

Intretinere

Generalitati

 

                Dupa fiecare purtare, încaltamintea se curata si se pune pe sanuri potrivite ca marime si forma. Pentru a asigura o mai lunga perioada de folosire a încaltamintei si a-i mentine cât mai mult aspectul estetic, vă recomandăm purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălţăminte de-a lungul unei săptămâni. Înainte de aplicarea oricărui fel de produs de curăţare sau întreţinere, este absolut necesară curăţirea şi uscarea încălţămintei. De asemenea este foarte important citirea cu atenţie a instrucţiunilor de utilizare a unor astfel de produse de curăţire şi  întreţinere. Vă rugăm să  nu spălaţi încălţămintea cu apă fierbinte sau în maşina de spălat rufe şi nu folosiţi pentru uscare surse directe de căldură, ci lăsaţi încălţămintea să se usuce lent, la temperatura camerei.

 

 Curatarea încaltamintei

 

                Încălţămintea cu feţe de piei netede sau presate se curăţă de praf cu o cârpă moale sau perie, iar petele de grăsime sau alte impurităţi se îndepărtează cu o cârpă înmuiată într-o soluţie apoasă de detergent.

 

                Încălţămintea cu feţe din piele întoarsă (nubuc) se perie cu o perie specială pentru acest tip de piele; nu se va folosi apă deoarece pot rămâne pete iar pentru curăţare se va utiliza o cremă sau o loţiune specială. Petele de ulei sau grăsime se îndepărtează folosind soluţii speciale pentru acest tip de piele.

 

                Încălţămintea cu feţe din lac, piei metalizate sau alte materiale lăcuite se curăţă de praf cu o cârpă moale şi uscată. Acest tip de încălţăminte trebuie ferită de contactul direct şi acţiunea solvenţiilor organici (alcool, acetonă) sau alte produse chimice.

 

                Încălţămintea cu feţe din material textil se recomandă a fi purtată pe timp uscat. După fiecare purtare se curăţă de praf folosind o perie uscată, ca cea folosită pentru haine. În cazul unor pete se va folosi o soluţie sau loţiune de curăţat specială pentru materiale textile, respectând instrucţiunile de utilizare recomandate de producătorii acestora.

 

                Încălţămintea cu feţe din înlocuitor se curăţă după fiecare purtare cu o cârpă umedă. Petele de grăsime se vor curăţa cu o soluţie apoasă de detergent. Nu se va folosi soluţie de lustruit.

 

 Observatii

 

                Încălţămintea nu este un produs impermeabil, recomandându-se purtarea ei pe timp uscat, excepţie făcând încălţămintea special creată pentru acest mediu. În mod special se recomandă ca încălţămintea cu feţe textile sau din piele nefinisată (nubuc, velur) cu feţe prezentând cusături decorative sau perforaţii, precum şi încălţămintea cu tălpi cusute de feţe să fie purtată numai pe timp uscat, deoarece există riscul pătrunderii apei în interior.

 

                Cu excepţia încălţămintei special creată în acest sens, tălpile nu au proprietăţi antiderapante, existând pericolul alunecării, mai ales în sezonul umed sau rece.

 

                Depozitaţi încălţămintea în spaţii uscate, ferite de umezeală şi evitaţi contactul cu produse chimice (alcool, acetonă, benzină, etc).

 

                Deoarece căptuşelile  naturale nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului, utilizându-se pentru vopsire vopsele vegetale, existând riscul migrării culorilor. Se recomandă folosirea ciorapilor asortaţi sau de culoare închisă.

 

                În cazul articolelor de îmbrăcăminte şi/sau accesorii se recomandă în general respectarea aceloraşi instrucţiuni ca şi în cazul încălţămintei şi a eventualelor instrucţiuni speciale indicate de către producător/distribuitor (de exemplu cele cu privire la temperatura de spălare a acestora).

Cleaning Materials