top of page

Intretinere

Generalitati

             

Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata si se pune pe sanuri potrivite ca marime si forma. Pentru a asigura o mai lunga perioada de folosire a incaltamintei si a-i mentine cat mai mult aspectul estetic, va recomandam purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte de-a lungul unei saptamani. Inainte de aplicarea oricarui fel de produs de curatare sau intretinere, este absolut necesara curatirea si uscarea incaltamintei. De asemenea este foarte important citirea cu atentie a instructiunilor de utilizare a unor astfel de produse de curatire si  intretinere. Vă rugam sa  nu spalati incaltamintea cu apa fierbinte sau in masina de spalat rufe si nu folositi pentru uscare surse directe de caldura, ci lasati încaltamintea sa se usuce lent, la temperatura camerei.

 Curatarea incaltamintei

 

Incaltamintea cu fete de piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale sau perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se îndeparteaza cu o carpa inmuiata intr-o solutie apoasa de detergent.

 

Incaltamintea cu fete din piele intoarsa (nubuc) se perie cu o perie speciala pentru acest tip de piele; nu se va folosi apa deoarece pot ramane pete iar pentru curatare se va utiliza o crema sau o lotiune speciala. Petele de ulei sau grasime se indeparteaza folosind solutii speciale pentru acest tip de piele.

 

Incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate sau alte materiale lacuite se curata de praf cu o cârpă moale şi uscată. Acest tip de încălţăminte trebuie ferita de contactul direct si actiunea solventiilor organici (alcool, acetona) sau alte produse chimice.

 

 Incaltamintea cu fete din material textil se recomanda a fi purtata pe timp uscat. Dupa fiecare purtare se curata de praf folosind o perie uscata, ca cea folosita pentru haine. In cazul unor pete se va folosi o solutie sau lotiune de curatat speciala pentru materiale textile, respectand instructiunile de utilizare recomandate de producatorii acestora.

 

Incaltamintea cu fete din inlocuitor se curata dupa fiecare purtare cu o carpa umeda. Petele de grasime se vor curata cu o solutie apoasa de detergent. Nu se va folosi solutie de lustruit.

 

 Observatii

 

Incaltamintea nu este un produs impermeabil, recomandandu-se purtarea ei pe timp uscat, exceptie facand incaltamintea special creata pentru acest mediu. In mod special se recomanda ca încaltamintea cu fete textile sau din piele nefinisata (nubuc, velur) cu fete prezentand cusaturi decorative sau perforatii, precum si incaltmintea cu talpi cusute de fete sa fie purtata numai pe timp uscat, deoarece exista riscul patrunderii apei in interior.

 

Cu exceptia incaltamintei special creata in acest sens, talpile nu au proprietati antiderapante, existand pericolul alunecarii, mai ales in sezonul umed sau rece.

 

Depozitati incaltamintea in spatii uscate, ferite de umezeala si evitati contactul cu produse chimice (alcool, acetona, benzina, etc).

Deoarece captuselile  naturale nu au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului, utilizandu-se pentru vopsire vopsele vegetale, existand riscul migrarii culorilor. Se recomanda folosirea ciorapilor asortati sau de culoare inchisa.

 

In cazul articolelor de imbracaminte si/sau accesorii se recomanda in general respectarea acelorasi instructiuni ca si in cazul incaltamintei şi a eventualelor instructiuni speciale indicate de catre producator/distribuitor (de exemplu cele cu privire la temperatura de spalare a acestora).

bottom of page